Влак закъсня с един час заради нередовни пътници от ромски произход

Пътнически влак № 10115, движещ се по маршрут София – Пловдив, престоя 56 минути в гара Искър. Причината за принудителния престой е група от над 100 роми, която се качва във влака на спирка Смирненски. При направената проверка се оказва, че ромите са без превозни документи и отказват да закупят билети във влака. Поведението на нередовните пътници принуждава началника на влака да поиска съдействие от страна на Транспортна полиция. В гара Искър във влака се качват трима служители на Транспортна полиция и свалят ромите на перона. След намесата на полицаите, нередовните пътници са закупили билети и влакът продължава пътуването си.

Нека да припомним, че само преди четири дена имаше подобен инцидент, при който около стотина роми се качиха без билети от спирка Розино. Тогава влакът престоя принудително в три гари, за да бъдат издадени превозни документи на нередовните пътници.

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД се извиняват на редовните пътници за причиненото неудобство от закъснението на влака. Националният железопътен оператор за пореден път изразява ясна и твърда позиция по отношение на нередовните пътници. Те ще бъдат постоянно контролирани и санкционирани, дори чрез крайни мерки като принудително спиране на композиции.

Новини

Полезно от БДЖ

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Права и задължения на пътниците

Права и задължения на пътниците

ИНФОРМАЦИЯ за прилагането на Регламент (ЕО) № 1371/2007 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 23 октомври 2007 г....

Debug: ??x??