Влаковете между София и Пловдив и утре ще се движат по променена схема

След внимателен анализ на усложнената експлоатационна обстановка в района на гара Ихтиман, сформираният кризисен щаб в “Български държавни железници" ЕАД предприе необходимите мерки и създаде организация за промяна на схемата на движение на влаковете между София и Пловдив. До възстановяване на движението в наводнения участък ускорените бързи и бързите влакове от София до Варна и Бургас и в обратната посока ще се движат по обходния маршрут през Карлово, т.е. между София и Пловдив те няма да преминават през гара Ихтиман, а през Подбалканската железопътна линия до Карлово, след което ще продължават през Пловдив и оттам до крайните си гари ще се движат по редовния си маршрут.

За пътниците от пътническите влакове между София и Пловдив националният железопътен превозвач е осигурил 6 автобуса за участъка между Вакарел и Костенец.

Кризисният щаб в “Български държавни железници" ЕАД ще продължи да следи внимателно развитието на обстановката и при промени в експлоатационната ситуация ще предприема съответни действия за осигуряване на превоза на своите клиенти.

За по-подробна информация гражданите могат да се обръщат към железопътните гари!

Новини

Полезно от БДЖ

Превоз на велосипеди

Превоз на велосипеди

Превозът на велосипеди е разрешен в специализираните вагони за превоз на велосипеди. При превоза на велосипеди,...

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Debug: ??x??