Временни промени в графика за движение на някои влакове

Във връзка с извършване на ремонтни дейности по железния път от екипи на Национална компания «Железопътна инфраструктура» временно се променя графика за движение на някои влакове в участъците Дряново – Царева ливада и Дряново – Плачковци. Промените ще бъдат в сила за периода от 20 февруари 2006 г. до 31 август 2006 г. с изключение на почивните дни и официалните празници.

Международният бърз влак от Истанбул за Букурещ и Будапеща ще се движи по изменен маршрут от Стара Загора до Русе. Тази промяна се въвежда с цел да влакът да не преминава през железопътната отсечка, където предстоят ремонтни дейности. Временното изменение в разписанието на международния влак след Стара Загора е следното:
 Стара Загора – пристига в 07:49 ч. и заминава в 07:52 ч.
 Ямбол – пристига в 09:01 ч. и заминава в 09:03 ч.
 Карнобат – пристига в 09:48 ч. и заминава в 09:50 ч.
 Шумен – пристига в 12:25 ч. и заминава в 12:26 ч.
 Каспичан – пристига в 12:46 ч. и заминава в 12:56 ч.
 Русе – пристига в 15:27 ч. и заминава за Букурещ в 16:03 ч.

В участъка Дряново – Царева ливада ще бъдат временно отменени два пътнически влака, които в останалата част от маршрута си ще се движат по сегашното си разписание. «Български държавни железници» ЕАД ще осигурят автобуси за обслужване на пътниците от тези влакове.

В участъка Дряново – Плачковци ще бъдат временно отменени три пътнически влака, които в останалата част от маршрута си ще се движат по сегашното си разписание. Националният железопътен превозвач ще осигури автобуси за обслужване на пътниците от два от отменените влакове в участъка. За удобство на своите клиенти дружеството назначава допълнителен пътнически влак, който ще се движи по маршрут Плачковци – Горна Оряховица.

Автобусите, които ще превозват пътниците в горепосочените железопътни участъци, няма да обслужват спирките Стайновци и Бачо Киро.

Останалите осем пътнически и пет бързи влака, които по график ежедневно преминават през участъците Дряново – Царева ливада и Дряново – Плачковци няма да променят разписанието си.

За по-подробна информация гражданите могат да се обръщат към гарите и железопътните бюра.

Новини

Полезно от БДЖ

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Транспортно обслужване на лица с намалена подвижност се извършва чрез гаровите служби на БЧК в железопътните гари...

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Debug: ??x??