Временно преустановяване на движението на някои влакове

Интензивните валежи в страната през последното денонощие причиниха сериозни щети на железопътната инфраструктура и временно преустановяване на движението на някои влакове. В междугарията Илиенци – Курило и Волуяк – Банкя баластовата призма на железния път (камъните под релсите, с които се укрепва железния път) е отнесена от силния дъжд. Национална компания “Железопътна инфраструктура" (НК “ЖИ") е създала незабавна организация по възстановяване на движението.

В междугарието Илиенци – Курило движението е било преустановено от 9:30 ч. до 10:35 ч. Това е нарушило графика на движение на следните влакове:
- бърз влак, движещ се по дестинация София – Варна е тръгнал с 80 минути по-късно от София;
- бърз влак, движещ се по дестинация Лом – София е пристигнал в крайната си гара с 60 минути закъснение;
- международен влак, движещ се по дестинация Солун – Будапеща е закъснял общо със 170 минути (преди навлизане в проблемния участък влакът се е движел със 70 минути закъснение).

Проливният дъжд е причинил наводнение на коловозите на гара Волуяк в 7:30 ч. тази сутрин. В участъка Волуяк – Банкя, движението на влаковете, след спирка Божурище, е преустановено за кратко в 9 ч. Екипите на НК “ЖИ" са проверили състоянието на железния път и движението на влаковете е възстановено с позволена скорост 5 км/ч в този участък.

“Български държавни железници" ЕАД се извиняват на клиентите си за причиненото неудобство.

Новини

Полезно от БДЖ

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Изберете най-изгодния начин за пътуване според вашите нужди и честота на пътуване с Български държавни железници.

Debug: ??x??