Временно преустановяване на движението на някои влакове

Интензивните валежи в страната през последното денонощие причиниха сериозни щети на железопътната инфраструктура и временно преустановяване на движението на някои влакове. В междугарията Илиенци – Курило и Волуяк – Банкя баластовата призма на железния път (камъните под релсите, с които се укрепва железния път) е отнесена от силния дъжд. Национална компания “Железопътна инфраструктура" (НК “ЖИ") е създала незабавна организация по възстановяване на движението.

В междугарието Илиенци – Курило движението е било преустановено от 9:30 ч. до 10:35 ч. Това е нарушило графика на движение на следните влакове:
- бърз влак, движещ се по дестинация София – Варна е тръгнал с 80 минути по-късно от София;
- бърз влак, движещ се по дестинация Лом – София е пристигнал в крайната си гара с 60 минути закъснение;
- международен влак, движещ се по дестинация Солун – Будапеща е закъснял общо със 170 минути (преди навлизане в проблемния участък влакът се е движел със 70 минути закъснение).

Проливният дъжд е причинил наводнение на коловозите на гара Волуяк в 7:30 ч. тази сутрин. В участъка Волуяк – Банкя, движението на влаковете, след спирка Божурище, е преустановено за кратко в 9 ч. Екипите на НК “ЖИ" са проверили състоянието на железния път и движението на влаковете е възстановено с позволена скорост 5 км/ч в този участък.

“Български държавни железници" ЕАД се извиняват на клиентите си за причиненото неудобство.

Новини

Полезно от БДЖ

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Транспортно обслужване на лица с намалена подвижност се извършва чрез гаровите служби на БЧК в железопътните гари...

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Debug: ??x??