Временно ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Плачковци и Радунци

До 28-и ноември ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Плачковци и Радунци. Това налага промени в транспортната схема за движение на различните категории пътнически влакове, които пътуват през този участък. Причините за временното прекъсване на влаковото движение в този участък са ремонтни дейности, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва по железния път между двете гари.

През горепосочения период се въвеждат промени в разписанията на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Плачковци и Радунци. За клиентите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците в участъка на извършвания ремонт.

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ” ЕАД (www.bdz.bg).

***

Промени в разписанията и маршрутите на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Плачковци и Радунци:

  • Директните вагони за международните бързи влакове между Букурещ и Истанбул няма да се движат в участъка между Горна Оряховица и Димитровград. За пътниците от тези влакове ще бъде осигурен директен превоз с автобуси в този участък.
  • За пътниците, които се придвижват с влаковите композиции по маршрута Горна Оряховица – Плачковци и обратно, както и Стара Загора – Дъбово и обратно, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Плачковци и Дъбово.

Поради въведените промени в транспортната схема за движение на различните категории пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Плачковци и Радунци, се налагат и промени в разписанията на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии или пътуват в близост до ремонтирания участък. Промени ще бъдат въведени и в разписанията на някои крайградски пътнически влакове, които пътуват между Габрово и Царева Ливада.

За подробна информация клиентите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД могат да се обръщат към гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари.

Новини

Полезно от БДЖ

Права и задължения на пътниците

Права и задължения на пътниците

ИНФОРМАЦИЯ за прилагането на Регламент (ЕО) № 1371/2007 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 23 октомври 2007 г....

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Изберете най-изгодния начин за пътуване според вашите нужди и честота на пътуване с Български държавни железници.

Debug: ??x??