Все още е затруднено движението на влаковете в някои участъци

От гара Горна Оряховица към Варна придвижването с влак не е възможно, тъй като между Горна Оряховица и Шумен няколко участъка са заляти с вода. Тази сутрин бе отменен един ускорен бърз влак от Варна за София, който по маршрут трябваше да мине през Горна Оряховица. Следващият влак от Варна за София ще мине по подбалканската линия (през Карлово), за да се избегне преминаване през участъка между Шумен и Горна Оряховица.

От София днес се издават билети само до Горна Оряховица. За пътниците, които предварително са закупили билети от София до Варна, в гара Горна Оряховица ще бъдат осигурени автобуси, които да ги превозят до Варна. "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД изцяло възстановява заплатената сума за пътуване от София до Варна на тези пътници, които са закупили билети предварително, но днес са се отказали да пътуват.

От вчера е възстановено е движението на влаковете през участъците Самуил – Висока поляна – Хитрино и движението по едната линия между Комунари и Дългопол. Пътниците от Русе за Варна и обратно пътуват по обиколен маршрут (през Каспичан, Шумен и Комунари), за да се избегне участъкът между Каспичан и Провадия, който е залят с вода на две места.

Все още не е възможно движението на влакове и в участъка Дряново – Царева ливада. Там пътниците се превозват с автобуси.

Поради необходимостта да бъдат пренасочвани по обиколни маршрути някои влакове се движат със закъснение 100 – 120 минути.
Debug: ??x??