Възстановено е движението на влакове по подбалканската железопътна линия

От днес (12-ти август 2005 г.) се възстановява движението на всички бързи и ускорени бързи влакове от София до Бургас и Варна и обратно, които по разписание се движат по подбалканската железопътна линия през Карлово. Нощният бърз влак № 8687 от София до Бургас, както и нощният бърз влак № 8686 от Бургас до София, които по разписание трябва да се движат през Пловдив, също са пренасочени през Карлово. Във връзка с променената транспортна схема, се правят корекции в часа на тръгване от Централна гара София на следните бързи и ускорени бързи влакове от София по подбалканската железопътна линия:
• Бърз влак № 3621 от София за Бургас – тръгва в 07:18 ч. вместо в 07:40 ч
• Ускорен бърз влак № 3601 от София за Бургас – тръгва в 15:45 ч. вместо в 16:05 ч.
• Бърз влак № 3637 от София за Варна – тръгва в 22:00 ч. вместо в 22:15 ч.
• Бърз влак № 8687 от София за Бургас – тръгва в 23:05 ч. вместо в 23:15 ч.

От днес е възможно и движението на пътнически влакове и в железопътния участък София – Ихтиман.

Все още не е възможно движението на влакове в участъка между Ихтиман и Септември. Бързите и ускорени бързи влакове от София до Ямбол, Бургас и Варна, които по разписание трябва да преминават през Пловдив, се движат само от Пловдив до Ямбол, Бургас и Варна. Само за пътниците, които са закупили предварително билети за пътуване от София по тези направления, до неделя включително (14-ти август 2005 г.). "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД ще осигурява автобусен превоз от София до Септември веднъж на ден в 13:40 ч. От гара Септември тези пътници ще продължат пътя си с влак.

За пътуване от София до гари в Централна и Южна България пътниците ще могат да използват възстановените влакове по подбалканската железопътна линия, като от гарите Карлово и съответно Тулово ще правят връзка с други влакове по направленията към Пловдив, Димитровград, Свиленград, Стара Загора, Нова Загора и Ямбол.

Съгласно практиката на европейските железници, "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД ще издават билети за пътуване на цените по най-краткия маршрут, т.е. пътник, който желае да пътува от София до Димитровград, например, ще заплати същата цена, както досега, независимо от факта, че ще пътува по по-дълъг маршрут и би следвало да заплати по-висока цена.

Новини

Полезно от БДЖ

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Настоящата декларация се базира на концепцията за стратегическо развитие на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Debug: ??x??