Възстановено е движението на влакове в някои участъци

Към 06:42 ч. тази сутрин е възстановено движението на влакове между Карнобат и Бургас по едната железопътна линия. Влаковете преминават през участъка със скорост 25 км/ч с оглед осигуряване безопасното пътуване на клиентите на железницата

От 22:12 ч.снощи е възстановено движението на влаковете по едната железопътна линия и в участъка между Своге и Лакатник. Влаковете преминават през участъка със скорост 25 км/ч.

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да превозват с автобуси пътниците в участъка между София и Септември. Осигурени са 10 автобуса за пътниците от ускорени бързи и бързи влакове от София към Ямбол, Бургас и Варна в обратната посока. Осигурен е автобус и за пътниците от международния влак от Истанбул през София за Белград.

Все още не е възможно движението на влакове по част от подбалканската железопътна линия – от София до Карлово. Шосетата в региона също са заляти с вода. Това прави невъзможно осигуряването на автобусен превоз за пътниците през засегнатия участък. По тази причина, двата бързи и двата ускорени бързи влака между София и Бургас, които по разписание преминават по подбалканската железопътна линия през Карлово, се движат само между Карлово и Бургас. Пътническите влакове между София и Карлово, София и Копривщица и София и Долно Камарци са отменени.

Новини

Полезно от БДЖ

Права и задължения на пътниците

Права и задължения на пътниците

ИНФОРМАЦИЯ за прилагането на Регламент (ЕО) № 1371/2007 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 23 октомври 2007 г....

Железопътни карти

Железопътни карти

Всички железопътни карти са лични и не могат да бъдат преотстъпвани. Документите, необходими за тяхното издаване, са...

Debug: ??x??