Взети са необходимите мерки за превозване на пътниците с автобуси

В засегнатите от природните бедствия участъци "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД са създали организация за трансбордиране на пътниците с автобуси. Това са участъците Комунари – Дългопол – около 400 пътника вече са превозени с автобуси до Дългопол, откъдето ще могат да пътуват до Варна с електромотрисен влак. Този електромотрисен влак ще направи няколко пробега между Дългопол и Варна, за да превози всички пътници.

Поради срутване на железния път в участъка Хитрино – Висока поляна, в гара Самуил принудително изчакваха 3 влака с общо около 500 пътника. След създадената организация е започнало превозването на пътниците от Самуил към Каспичан (откъдето пътниците за Шумен могат да продължат пътя си с влак). От Каспичан е организирано трансбордиране на пътниците до Провадия. Участъкът Каспичан – Невша бе прекъснат за движение още от вчера, когато железопътната линия беше залята с вода. Влакове се движат само в участъка между Провадия и Варна.

В района на Дряново има активирани свлачища на няколко места, вследствие на което върху железния път е паднала скална маса и стълб на контактна мрежа. Пътниците от Горна Оряховица към Дъбово са трансбордирани в участъка Дряново – Царева ливада.

Гара Бутово е залята и през нея не преминават влакове. Организирано е трансбордирането на пътници в участъка Левски – Павликени.

Природните бедствия не позволяват движение на влаковете към и от Горна Оряховица, с изключение на направлението Горна Оряховица – Русе.

Новини

Полезно от БДЖ

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Железопътни карти

Железопътни карти

Всички железопътни карти са лични и не могат да бъдат преотстъпвани. Документите, необходими за тяхното издаване, са...

Debug: ??x??