Започва предварителната продажба на билети за редовните и допълнителни влакове през празничните дни

Започва предварителната продажба на билети за редовните и допълнителни влакове през празничните дни

За удобство на своите клиенти, от 14-ти декември «БДЖ» ЕАД започва предварителната продажба на билети и резервации на места за ускорените бързи и бързите влакове през празничните дни за Коледа и Нова Година.

За подобряване на транспортното обслужване на гражданите по време на празниците (от 23-ти до 26-ти декември включително и от 30-ти декември до 3-ти януари включително), "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД осигуряват допълнителни влакове и увеличават съставите на някои композиции съобразно наличния парк от пътнически вагони.

По два допълнителни бързи влака на ден ще се движат в участъците София-Враца, София-Плевен, София-Благоевград и Пловдив-Стара Загора.

Ще бъде увеличен съставът на бързите влакове по направленията София-Горна Оряховица-Варна, София-Карлово-Бургас, София-Пловдив-Бургас, София-Видин, София-Кюстендил и обратно. Общият брой допълнителни вагони, които «БДЖ» ЕАД може да осигури, е петдесет и пет.

През празничните дни ще бъдат увеличени и съставите на някои пътнически влакове по направленията Горна Оряховица – Стара Загора, Септември – Добринище, Левски – Свищов и Плевен – Черквица.

При увеличено търсене ще бъдат включени допълнителни кушет-вагони в нощните бързи влакове по релациите София - Варна, София – Бургас, София - Кардам и обратно.

За подробна информация гражданите могат да се обръщат към железопътните гари и бюра.

Новини

Полезно от БДЖ

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Застраховка – „Злополука на пътници“

Застраховка – „Злополука на пътници“

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като лицензиран железопътен превозвач, извършващ обществен превоз на пътници има...

Debug: ??x??