Движението на влаковете в страната ще продължава да се осъществява без промяна в тяхното разписание

Клиентите на БДЖ ще трябва да докажат необходимостта от своето пътуване.

Влаковете в страната ще продължат да се движат без промяна в разписанието си. Единствената промяна в движението на влакове на този етап е свързана с ограничението на достъпа до град Банско, като всички влакове, които пътуват по маршрута Септември-Добринище-Септември, не спират на гара Банско, а два крайградски пътнически влака по маршрута Разлог-Добринище-Разлог няма да се движат до обявяване на края на карантината.

Клиентите на БДЖ, на които се налага да пътуват с влак, ще трябва да докажат целта на своето пътуване, като контрола на достъпа на пътуващите ще се организира от служителите на реда. Тази мярка ще се изпълнява във връзка с новите указания в заповед на министъра на здравеопазването за предпазване от разпространението на коронавирус.

БДЖ информира своите клиенти да закупуват билети само при неотложност на своето пътуване с доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ или постоянен адрес или дом. Националният железопътен превозвач не носи отговорност за клиентите, които не могат да докажат необходимостта на пътуването си.

Актуална информация за движението на влаковете клиентите на БДЖ могат да получат от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg) и на националния информационен телефон 0700 10 200.