Преустановено е движението на влаковете между Пловдив и Филипово

Днес от 04:15 ч. е преустановено движението на влаковете между Пловдив и Филипово (направление Пловдив-Карлово). Причината е дерайлиране на първите три вагона на товарна композиция на частен жп превозвач в гара Пловдив.

Днес от 04:15 ч. е преустановено движението на влаковете между Пловдив и Филипово (направление Пловдив-Карлово). Причината е дерайлиране на първите три вагона от товарна композиция на частен жп превозвач в гара Пловдив.

При инцидента няма пострадали и няма опасност за населението. 

Екипи на Национална компания “Железопътна инфраструктура“ са на място и са предприети незабавни аварийно-възстановителни дейности за осигуряване на проходимост по жп трасето.

Назначена е комисия за разследване, която ще установи причините за инцидента.

Направена е организация за обслужване на пътниците от засегнатите влакове. В участъка Пловдив-Филипово е осигурен превоз с автобуси за пътниците от влаковете по направлението Пловдив-Карлово. Движението между Пловдив и Тодор Каблешков в момента се осъществява само по път 1, което може да доведе до нарушаване на Графика за движение на влаковете и малки закъснения по направлението Пловдив-София.