БДЖ получи почетен приз „Спасител на детството”

Почетният приз „Спасител на детството” беше връчен на БДЖ в знак на признателност за оказаното съдействие от компанията.

БДЖ получи почетен приз „Спасител на детството” на официална церемония в хотел „Балкан” в столицата. Събитието се организира за поредна година от Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ).

Отличията се дават традиционно на личности, организации и институции за приноса им към приемната грижа и приемното родителство.

Почетният приз „Спасител на детството” беше връчен на БДЖ в знак на признателност за оказаното съдействие от компанията.

Представителят на БДЖ Христо Гръков изрази благодарност към асоциацията като заяви, че БДЖ традиционно организира и подкрепя подобни инициативи с намерението те да достигнат до повече деца и техните приемни родители. Също така той отбеляза, че няма по-голяма награда от това да виждаме детските усмивки и да се стремим именно към постигането им.

През 2019 г. БДЖ съдейства и активно се включи в организацията на кампанията „Очаквана ваканция”, която се реализира, като се подпомогнаха деца от приемни семейства и техните родители чрез предоставянето на възможност да получат незабравима почивка в базите на БДЖ в цялата страна, както и да се придвижат безплатно до там.