БДЖ организира пътуване с парен локомотив между София и Банкя

БДЖ ще организира пътуване с парен локомотив между София и Банкя специално за любителите на кратките разходки около столицата. Събитието е част от серия пътувания по повод отбелязването на 135-ата годишнина от основаването на Българските държавни железници и 115 години от обявяването на Независимостта на България.

На 23 септември от Централна гара София влакът в състав от парен локомотив 01.23 и пет вагона ще потегли в 10:00 ч. и ще пристигне в Банкя в 10:30 ч.

В Банкя всички пътуващи с влака ще имат достатъчно време да се разходят в градския парк, да усетят уникалния банкянски въздух и да разгледат изцяло обновената Централна минерална баня в града с прекрасната ѝ архитектура, които са на пешеходно разстояние от гарата.

От Банкя теглената от парния локомотив композиция ще отпътува в 15:05 ч. и ще пристигне на Централна гара София в 15:35 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки София - Банкя - София е 30 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн на https://bileti.bdz.bg/.