БДЖ подари разходка с ретро вагон на деца в неравностойно положение

За поредна година БДЖ подари на деца в неравностойно положение незабравимо пътуване с влак, като този път малчуганите пътуваха в специален ретро вагон от композицията „Витоша Експрес“. Инициативата е организирана съвместно с Национално сдружение на сираците в България /НССБ/, за да зарадват децата с разнообразно преживяване на днешния Международен ден на детето – 1-ви юни. Тазгодишното ретро приключение се осъществи по маршрута от Мездра до Своге, където малчуганите имаха време за разходка и празничен обяд.

В специалния влак пътуваха 37 деца на възраст от 7 до 18 години и техните ръководители от Комплекс за социални услуги в град Роман. Пътуването премина в много забавни игри, песни и специално подготвени за днешния празник стихотворения от децата, а представителите на БДЖ и НССБ се погрижиха за доброто настроение на младите пътници, които получиха подаръци според възрастта на всяко дете.

В знак на благодарност за прекрасната инициатива, директорката на комплекса за социални услуги подари на БДЖ специално изработена от децата рисунка.

Националният железопътен превозвач традиционно организира и подкрепя инициативи за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.