БДЖ получи почетен приз „Добродетел на 2023 г.”

БДЖ получи почетен приз „Добродетел на 2023 г.” на организирана официална церемония от Национално сдружение на сираците в България (НССБ). Инициативата се провежда традиционно всяка година като железопътният превозвач е награден за пореден път благодарение на трайното съвместно сътрудничество със сдружението.

Отличията се дават на организации, фирми и общественици, които са подкрепили различни социални инициативи на НССБ, в полза на деца, лишени от родителска грижа и деца в неравностойно социално положение.

Почетният приз „Добродетел на 2023 г.” беше връчен на дружеството „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД от председателя на НССБ Слави Михайлов в знак на признателност за оказаната активна подкрепа от железопътния превозвач по повод инициативите на сдружението.

Церемонията по връчване на призовете беше уважена лично от изпълнителния директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, инж. Георги Друмев, който благодари на председателя на НССБ за връчения приз и отбеляза, че всъщност тези награди са за Слави Михайлов, който благодарение на неизчерпаемата си енергия и ентусиазъм успява да събере на едно място всички тези готови да помагат хора, представители на различни организации. Инж. Друмев допълни, че БДЖ има готовност да подкрепя и бъдещи инициативи и отново напомни, че всички заинтересовани млади хора в неравностойно положение могат да намерят реализация в един сигурен и коректен работодател в лицето на железопътния превозвач.

Слави Михайлов благодари на БДЖ за възможността през годините децата да пътуват безплатно с влак из страната, което им предоставя нови лични емоции и преживявания.

През 2023 г. дружеството отново оказа съдействие на Националното сдружение на сираците в България, като осигури превоза на деца от различни социални институции.

БДЖ винаги е подкрепяло инициативите за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.