БДЖ ще осигури превоза на участници и техните велосипеди в „Байк и Рън за Чепън”

БДЖ ще осигури превоза на участници и техните велосипеди в ежегодното състезание „Байк и Рън за Чепън”, което ще се проведе утре /16-и октомври/. Тази година е десетото юбилейно издание на надпреварата и за пореден път ще привлече в района на Драгоман и Чепън планина любители на планинското бягане и колоездене от всички възрасти. БДЖ вече е традиционен партньор на състезанието в продължение на седем поредни години.

Снимка: "Байк и рън за Чепън"

Голяма част от участниците в инициативата ще пътуват с влак по маршрута от София до Драгоман и обратно заедно със своите велосипеди. За тяхното удобно придвижване БДЖ ще осигури специализирани вагони за превоз на велосипеди към съставите на два влака, движещи се по този маршрут. Това са сутрешният крайградски пътнически влак № 10200, който заминава от София в 05:40 ч. и пристига в Драгоман в 06:40 ч. и вечерният бърз влак № 7993, който тръгва от Драгoман в 17:36 ч. и пристига на Централна гара София в 18:35 ч.

Основна цел на „Байк и Рън за Чепън“ е да популяризира велосипеда и бягането като здравословни начини за придвижване, а тази година състезанието ще подкрепи благородната кауза за съхранение на вековните дървета в България. Като представител на най-екологичния транспорт, а именно железопътният, БДЖ подкрепя инициативата, като осигурява специални композиции с вагони за превоз на велосипедите на над 60 участника.