БДЖ ще осигури превоза на участниците и техните велосипеди в „Байк и Рън за Чепън”

За шеста поредна година „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще осигури превоза на участниците и техните велосипеди в ежегодното състезание „Байк и Рън за Чепън”. Надпреварата по планинско бягане и колоездене ще се проведе за девети път край гр. Драгоман, като БДЖ вече е традиционен партньор на състезанието

Снимка; "Байк и Рън за Чепън"

„Байк и Рън за Чепън” ще се проведе утре /17-и октомври/ и за поредна година ще привлече в района на Драгоман и Чепън планина любителите на планинското бягане и колоездене от всички възрасти.

Участниците в състезанието ще пътуват с влак по маршрута от София до Драгоман и обратно заедно със своите велосипеди. За тяхното удобно придвижване БДЖ ще осигури специализирани вагони за превоз на велосипеди към съставите на два пътнически влака, движещи се по този маршрут. Това са сутрешният крайградски пътнически влак №10202, който заминава от София в 07:15 ч. и пристига в Драгоман в 08:15 ч. и вечерният крайградски пътнически влак №10211, който тръгва от Драгoман в 18:30 ч. и пристига на Централна гара София в 19:33 ч.

Основна цел на „Байк и Рън за Чепън“ е да популяризира велосипеда и бягането като здравословни начини за придвижване, като тази година състезанието има и благотворителен характер за възстановяване на инфраструктурата на Драгоманското блато. Като представител на най-екологичния транспорт в България, а именно железопътният, „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД подкрепя инициативата, като осигурява специални композиции с вагони за превоз на велосипедите на над 50 участника.