БДЖ ще осигури пътуването на ученици за участието им в състезание за бизнес проекти

БДЖ ще осигури безплатно пътуване на млади хора от цялата страна, които ще участват в състезание на Програмата за насърчаване на предприемачеството сред учениците в 10. и 11. клас - Тийноватор, което ще се проведе на 14 май 2022 г. в гр. София.

Финалното състезание е най-голямото годишно събитие на “Тийноватор”, което ще събере в София и във Варна паралелно над 250 ученици от 30 града в България, за да презентират бизнес проектите си на живо пред жури от инвеститори. За да стигнат до столицата националният жп превозвач ще осигури пътуването на около 80 деца и след провеждане на състезанието ще се погрижи и за тяхното прибиране. По време на пътуването с влак младите хора ще имат творческата възможност да генерират бизнес-идеи и достатъчно пространство да сформират екипи и да подготвят презентациите си за събитието.

БДЖ традиционно съдейства с осигуряване на превоз на младите участници в програмата „Тийноватор” за насърчаване на предприемачеството и стартъп културата в българските училища, която през настоящата учебна година реализира своето четвърто издание.

Припомняме, че през май 2019 г., с подкрепата на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД и Национална компания „Железопътна инфраструктура”, се проведе първото национално състезание от програмата в спортната зала на Централна гара София.

БДЖ винаги подкрепя инициативи, които стимулират креативното мислене на младите хора и развиването на предприемаческия им потенциал и умения.

***

„Тийноватор“ се реализира пилотно в България от началото на учебната 2018-2019 г. в четири училища в София, а през учебната 2021-2022 година над 400 ученици и 60 ментори станаха част от програмата. Целта на програмата е създаването на стартъп клубове в българските училища и насърчаване на предприемаческото и бизнес мислене на младежите чрез работа по реални проекти, генерирани от тях самите. Програмата дава хоризонт към възможностите на бъдещето чрез контакта на учениците с успешни и доказани предприемачи и представители на българския бизнес. “Тийноватор” се реализира от Фондация “Прознание”.