Билетните каси на БДЖ ще предлагат билети и карти за градския транспорт в София

От 1-ви февруари билетните каси на БДЖ поетапно ще започнат да предлагат билети и карти за пътуване с градския транспорт и талони за паркиране в София. Това е част от съвместната дейност на БДЖ с Център за градска мобилност за синхронизиране на градския транспорт с железопътния и предоставяне на удобна възможност за ползване на транспортната услуга от своите клиенти.

Общо 19 обекта за продажба на билети на БДЖ ще предлагат превозни документи и за градския транспорт в столицата. Това са билетните каси в гарите в София, центровете за продажба на билети и карти в НДК и на ул. Гурко № 5, както и в гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник - на гарата, на сп. Метал и на гара Разпределителна, както и на спирка Даскалово.

Следващата стъпка в съвместната дейност на двете дружества е синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на обществения транспорт около гарите, включително и създаване на възможност пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града.