Движението на влаковете в няколко участъка на страната е прекъснато поради тежките зимни условия

Движението на влаковете в няколко участъка на страната е прекъснато поради тежката метеорологична обстановка довела до силни снегонавявания, паднали дървета и далекопроводни стълбове от електропреносната мрежа, в следствие на което е прекъснато захранването на контактната мрежа.

Движението на влаковете в страната в няколко участъка на страната е прекъснато поради тежката метеорологична обстановка довела до силни снегонавявания, паднали дървета и далекопроводни стълбове от електропреносната мрежа, в следствие на което е прекъснато захранването на контактната мрежа. Към този момент е преустановено движението по направлението:

  • София-Мездра-София в участъците Зверино-Мездра, Лакатник-Елисейна и Реброво-Своге;
  • Руска бяла-Враца;
  • Копривщица-Антон;
  • Стражица-Славяново;
  • Червен бряг-Роман-Мездра;
  • Самуил-Висока поляна-Хитрино.

Екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура” работят по разчистване и възстановяване на електрическото захранване в контактната мрежа в участъците с прекъснато движение.

Влаковете, които вече са заминали от началните си гари, но не могат да преминат в участъците на прекъснатото движение, престояват в различни гари, за да им бъде осигурено подаване на захранване за осигуряване на отопление във вагоните.

Поради динамичната обстановка националният железопътен превозвач призовава своите клиенти да се информират предварително при планиране на своето пътуване, да търсят съдействие от персонала във влака в случай на забелязани нередности като например: незатворени преходни врати, липса на отопление във вагоните или възникнали принудителни престои.

Актуална информация за движението на влаковете клиентите на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, от електронното табло на официалната страница на дружеството, което предоставя данни в реално време (http://live.bdz.bg/), както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

БДЖ се извинява на своите клиенти за създаденото им неудобство и прави всичко възможно за оперативно решаване на възникналите проблеми с движението на влаковете и за осигуряване на транспортното обслужване, въпреки усложнената метеорологична обстановка в страната.