Движението на влаковете през гара Илиянци се осъществява безпрепятствено

Движението на влаковете, които преминават през гара Илиянци се осъществява без затруднения. Поради възникналия инцидент с два товарни влака на частен железопътен превозвач беше отменен крайградският пътнически влак № 20270 от Лакатник за София. Пътниците за този влак са превозени със следващата композиция по това направление. По същата причина пътническият влак № 20111 от София за Враца замина с 24 минути закъснение от Централна гара София.

Движението на всички останали влакове в участъка не е засегнато и се осъществява нормално.

Предвид зимната обстановка и обилния снеговалеж в Западните области на страната движението на влаковете се осъществява без сериозни закъснения и към този момент няма участъци с прекъснато движение на влаковете, предизвикано от усложнената метеорологична обстановка.

От 08:45 ч. е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Горна Оряховица и Янтра поради инцидент с ударен лек автомобил при неправомерно преминаване на прелез с редовно задействана прелезна сигнализация. До приключване на следствените действия и възстановяване на движението за пътниците от засегнатите влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси по направлението между Горна Оряховица и Русе.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за движението на влаковете в реално време чрез функцията Радар на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.