Нормализира се движението на влаковете през гара Пловдив

Движението на влаковете в гара Пловдив постепенно се нормализира, след като беше прекъснато напрежението в контактната мрежа от 15:53 ч. до 17:20 ч. днес поради повреда на контактен проводник. В тази връзка от БДЖ беше създадена организация за осигуряване на транспортното обслужване на пътниците от засегнатите влакове с дизелов локомотив и автобуси.

По маршрута на влаковете, които пътуват по направленията Пловдив-Асеновград-Пловдив и Пловдив-Карлово-Пловдив, е осигурен превоз с автобуси в участъците между Пловдив и Крумово и съответно между Пловдив и Филипово, след което клиентите на железопътния превозвач продължиха своето пътуване с влак.

Бързите влакове в посока за Бургас се изтегляха с дизелов локомотив до гара Пловдив разпределителна, а композициите в посока към София се придвижваха с дизелова тяга до гара Тодор Каблешков. Поради необходимостта от извършване на допълнителни маневри за осигуряването на превоза с дизелов локомотив, влаковете, които преминават през гара Пловдив в този интервал от време, се движат със закъснение.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за движението на влаковете в реално време чрез функцията Радар на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.