Почивната база на БДЖ в Паничище със сертификат SafeGuard

Почивната база на БДЖ в курортното селище Паничище получи международен сертификат за безопасност и хигиена SafeGuard за своята хотелска и ресторантска дейност.

Двата етапа на извършената проверка за здравословни, безопасни и хигиенни условия от сертифициращия одитор Bureau Veritas приключиха успешно, удостоверявайки че ръководството и персоналът на Почивната база в Паничище спазват стриктно всички приложими мерки, изисквания, предписания и здравни протоколи за работа в условията на пандемия COVID-19.

На база резултатите от одита, препоръката от одитора и одобрението от международния център на Bureau Veritas във Виена, Австрия, ЦПВК "Паничище" е удостоен със сертификат и знак за безопасност SafeGuard, притежаващи уникален QR код, който може да бъде проверен онлайн.

Почивна база "Паничище" се намира в Рила планина, в центъра на курорта Паничище, който е изходен пункт за Седемте Рилски езера, хижа Ловна и хижа Скакавица. Курортното селище се намира на 94 км от София и е на 1370 м над морското равнище. Изходен пункт за почивната станция е гр. Дупница или гр. Сапарева баня.

Базата разполага с дванадесет апартамента, девет стаи с по четири легла, единадесет стаи с по три легла и дванадесет стаи с две легла. В станцията има и две туристически стаи с по седем легла. Всички стаи са обзаведени с хладилници и телевизори. Почивният център разполага с ресторант с лятна тераса, библиотека, дневен и нощен бар, сауна и две конферентни зали за семинари с 20 и 110 места, просторни фоайета на всеки етаж и др. Сградата се отоплява с локално парно и постоянно има топла вода.

Почивна база "Паничище" работи целогодишно. През лятото се организират излети в планината до близки хижи и забележителности. През зимата в близост до станцията работят две ски писти за зимен спорт. Работи и откритият лифт от хижа Пионерска до Седемте рилски езера.

Повече подробности за условията и цени за нощувка можете да намерите на Почивна база "Паничище".