Специален влак с парен локомотив ще пътува до Перник на 1 юни

На 1 юни за Международния ден на детето БДЖ организира пътуване със специален влак, който ще бъде теглен от парен локомотив. Всички малки и големи любители на влаковете ще могат нагледно да се запознаят как са се движели влаковете в миналото чрез парна тяга с пътуване по маршрута София - Перник - София.

Парният локомотив 01.23 ще потегли с атракционния влак от Централна гара София в 09:00 ч. и ще пристигне в Перник в 11:00 ч., където пътуващите с композицията ще могат да се присъединят към разнообразната празнична програма в града. Още с пристигането си пред Двореца на културата гостите на града ще бъдат посрещнати с концерт на детските състави към Обединен детски комплекс - Перник и Младежки дом – Перник, а през цялото време на престоя си по крайречната алея пред Двореца на културата ще бъдат обособени кътове с различни забавни активности, част от детското турне National Geographic Kids TOUR 2023. Турнето ще включва забавна академия, забавна лаборатория, роботика, екология, забавна математика, география, спорт и други.

Любителите на музеите и историята могат да посетят подземния минен музей, който е единственият подобен музей на Балканите, разположен в галериите на първите подземни рудници в България, както и сградата на Минната дирекция, Пернишката крепост и Централния градски парк за приятна разходка сред природата.

От Перник обратно към София влакът ще тръгне в 14:25 ч. и ще пристигне в София в 15:20 ч. По време на пътуването за всички закупили билети за специалния влак ще има и допълнителни приятни изненади по повод отбелязването на 135 години от създаването на Българските железници.

Цената на билета за пътуване в двете посоки София - Перник - София е 50 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Количествата са ограничени.