Влаковете през Централна гара София се движат със закъснение поради възникнала повреда в контактната мрежа

От 07:47 ч. до 08:55 ч. беше прекъснато захранването в контактната мрежа на Централна гара София поради възникнала повреда. По тази причина влаковете, които пътуват в този интервал от време пристигнаха или заминаваха от гарата със закъснение в рамките на около 50 минути.

С цел да се ограничи допълнително закъснение на композициите са отменени общо четири влака в участъците Захарна фабрика - София, София Север - София и Илиянци - София, като пътниците от тези влакове са превозени с други композиции по маршрута им на пътуване до Централна гара София.

Поради ограничения пропускателен режим на Централна гара София от извършваните ремонти от първи до седми коловоз, в момента движението на влаковете от и до гарата се осъществява със закъснение с около 30 минути като се очаква до обедните часове графикът им да се нормализира.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за движението на влаковете в реално време чрез функцията Радар на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.