БДЖ получи почетен приз „Добродетел на 2021 г.”

БДЖ получи почетен приз „Добродетел на 2021 г.” на организирана официална церемония от Национално сдружение на сираците в България (НССБ). Инициативата се провежда традиционно всяка година като железопътния превозвач е награден за пореден път благодарение на трайното съвместно сътрудничество със сдружението.

Отличията се дават на организации, фирми и общественици, които са подкрепили различни социални инициативи на НССБ, в полза на деца, лишени от родителска грижа и деца в неравностойно социално положение.

Почетният приз „Добродетел на 2021 г.” беше връчен на дружеството „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД от председателя на НССБ Слави Михайлов в знак на признателност за оказаната активна подкрепа от железопътния превозвач по повод инициативите на сдружението.

С благодарност към председателя на НССБ за връчения приз БДЖ изразява готовност да подкрепя и бъдещи инициативи като приветства всички заинтересовани млади хора в неравностойно положение, които могат да потърсят реализация в един сигурен и коректен работодател в лицето на железопътния превозвач.

Слави Михайлов благодари на БДЖ за възможността през годините децата да пътуват безплатно с влак из страната, което им предоставя нови лични емоции и преживявания.

През 2021 г. дружеството отново оказа съдействие на Националното сдружение на сираците в България, като осигури превоза на деца от различни социални институции.

БДЖ винаги е подкрепяло инициативите за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.